Rudolf Kusý sa z policajnej cely vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta

18.11.2022
0

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Páčil sa vám článok?

Obvinený dosluhujúci starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý sa vzdal svojej funkcie. Potvrdil Ján Borčin z novomestského miestneho úradu. Na to, že sa mal Rudolf K. vzdať postu šéfa miestnej samosprávy, upozornil Denník N.

Na to, že sa mal Kusý vzdať postu šéfa miestnej samosprávy, upozornil Denník N, podľa ktorého sa tak chce vyhnúť väzbe. Tú pre Kusého navrhol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, súd o nej rozhodne zlv sobotu dopoludnia. 

"Môžem potvrdiť, že dnes bolo na miestny úrad doručené oznámenie o vzdaní sa funkcie starostu. Od dnešného dňa tak preberá všetky záležitosti zástupca starostu," povedal Borčin. Jediným vicestarostom Nového Mesta je Branislav Filipovič.

Kusý sa vzdal funkcie starostu ešte pred tým, ako sa mal tejto funkcie ujať novozvolený starosta Nového Mesta Matúš Čupka. Starostom sa má oficiálne stať zložením sľubu a prevzatím insígnií na ustanovujúcom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. To je zvolané na 28. novembra.

Rudolfa Kusého zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. 

Ako informoval portál startitup.sk, Kusý si mal vypýtať od developera bytového domu  úplatok 150-tisíc eur za podpísanie územného rozhodnutia. 

Podľa informácií spomínaného portálu je prípad zdokumentovaný na videách a fotografiách. "V prípade totiž figuruje agent, ktorý komunikoval so sprostredkovateľom a všetku komunikáciu nahrával. Peniaze si mal starosta vypýtať cez sprostredkovateľa. K tomu však nedošlo, nakoľko elitní policajti NAKA spustili akciu Development a Rudolfa Kusého aj s dvomi úradníčkami zadržali. Kusý mal podľa našich informácií spomínané rozhodnutie už aj podpísať," uvádza startitup.sk.

Kusému hrozí až pätnásťročný pobyt za mrežami. 

(ms, tasr) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie