Mesto vynovilo internetovú stránku

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Po 30-dňovej skúšobnej prevádzke bola v uplynulých dňoch uvedená do prevádzky nová internetová stránka mesta, ktorá má umožniť magistrátu lepšiu komunikáciu s občanmi.

V súčasnosti má možnosť pripojenia na internet vyše 20 percent Bratislavčanov a mesto to chce využiť. Ako sa vyjadril primátor Andrej Ďurkovský, nemalo by ísť iba o jednosmerné informovanie od mesta k občanovi, ale aj o dialóg. „Mesto sa bude pýtať občanov na ich názory na rôzne otázky,“ uviedol.

Redakčný systém umožňuje, že stránka sa permanentne aktualizuje a je možné sa oboznamovať s publikovanými dokumentmi v reálnom čase. Novinkou je možnosť pripojiť reakciu ku každému publikovanému dokumentu. Na stránke je možné nájsť priame kontakty na celé vedenie mesta i poslancov mestského zastupiteľstva, dátumy zasadnutia komisií, kontakty na stanice Mestskej polície, tlačové správy a ďalšie informácie.

Záujemcovia sa môžu zapájať aj do registrovaných užívateľských diskusií. V súčasnosti jestvujú diskusie na tri témy - Podhradie, lesopark a letné sedenia pred reštauračnými zariadeniami. Pred spustením je anketa, plánuje sa aj online diskusia s primátorom a jeho námestníkmi. V budúcnosti by na stránke mali byť umiestnené aj aktuálne dopravné informácie vrátane záberov z kamier určených na kontrolu situácie na dopravných uzloch.

(lau)

Páčil sa vám článok?