Magistrát podal žiadosť o príspevok z eurofondov na stavbu električkovej trate v Petržalke

19.10.2022
0

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Bratislava podala na ministerstvo dopravy žiadosť o nenávratný finančný príspevok z eurofondov na výstavbu predĺženia električkovej trate v Petržalke.

Potvrdenie rezortu zo stredajšieho rána tlmočil po rokovaní vlády minister dopravy Andrej Doležal. "Technicky to znamená, že za žiadosťou o NFP bude sledovať podpísanie zmluvy a už je to potom na meste, aby peniaze čerpalo," dodal Doležal.

Otázka výstavby električkovej trate na koniec Petržalky a čerpanie eurofondov na tento účel je témou predvolebného súboja v nadchádzajúcich samosprávnych voľbách. Protikandidát súčasného primátora hlavného mesta Matúša Valla Rudolf Kusý kritizuje pomalosť prác i čerpania eurofondov, v utorok (18. 10.) poukazoval na medializované informácie o nepodaní žiadosti o NFP. Magistrát v tejto súvislosti odkázal, že žiadosť doteraz posudzovala Európska komisia (JASPERS), následne bude formálne spracovaná na ministerstve. Podklady zaslalo mesto rezortu začiatkom apríla.

Kusý sa obáva, že mesto príde o 100 miliónov eur z eurofondov, resp. veľkú časť tejto sumy určených na výstavbu električky do konca roka 2023. Obáva sa i o možnosti čerpať príspevok v novom programovom období. Mesto pochybnosti odmieta.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?