Psie cvičisko na Dražickej v Dúbravke pravdepodobne nahradí cyklotrasa

2.10.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Dúbravky veľa oficiálnych miest na venčenie svojich domácich miláčikov nemajú. Hneď dva psie výbehy sa však nachádzajú na Dražickej ulici (ulička medzi Gymnáziom Bilíkova a záhradami). Jeden z nich, konkrétne pozdĺžne cvičisko s rôznymi prekážkami, sa však zrejme stane minulosťou. Nahradí ho iný priestor?

"Na Dražickej ulici je psí výbeh, ktorý mestská časť aktuálne rozširuje a na ľavej strane Dražickej v pruhu pri plote je psie cvičisko s hracími prvkami. Evidujeme ideu hlavného mesta smerovať cez Dražickú ulicu cyklotrasu, čo by znamenalo zrušenie, respektíve potrebné preloženie spomínaného cvičiska s hracími prvkami na iné miesto," potvrdila nám, hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová..

Ako však prezradila, mestská časť s magistrátom rokovala o kompenzácii za prípadné zrušené cvičisko a uvažuje sa o jeho vybudovaní (presunutí) do v inej lokality - blízkosti konečnej električiek na Saratovskej ulici.

Zdroj: ms

Úzke cvičisko na Dražickej, ktoré má nahradiť cyklotrasa.

"Či aj skutočne aj dôjde k vybudovaniu nového cvičiska ako aj k realizácii cyklotrasy cez Dražickú nevie mestská časť posúdiť, pretože realizácia závisí výlučne na rozhodnutiach magistrátu," dodala Marcinatová s tým, že Dúbravka  aktuálne pripravuje otvorenie druhého samostatného psieho výbehu na Dražickej.

Zdroj: ms

​Druhý väčší psí výbeh na Dražickej, ktorý sa zachová a rozširuje.

S otázkami sme sa obrátili v priebehu uplynulého týždňa aj na magistrát. Akonáhle získame odpovede, doplníme ich do článku.

Zdroj: ms

​Druhý väčší psí výbeh na Dražickej, ktorý sa zachová a rozširuje.


(ms)

Páčil sa vám článok?