Chcete si privyrobiť? Mestské časti hľadajú členov do volebných komisií

25.8.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bratislavské mestské časti hľadajú členov do okrskových volebných komisií pre tohtoročné jesenné spojené voľby aj z radov miestnych obyvateľov. Informovali o tom na svojich weboch.

V Devínskej Novej Vsi sa môžu záujemcovia prihlásiť na miestnom úrade do 22. septembra. Urobiť tak môžu osobne, telefonicky cez SMS alebo prostredníctvom e-mailu. "Podmienkou členstva v komisii je dovŕšenie veku 18 rokov, spôsobilosť na právne úkony a trvalý pobyt na území SR", uviedla mestská časť.

V mestskej časti Bratislava-Nové Mesto je lehota na doručenie oznámenia o delegovaní členov a náhradníkov pre miestnu volebnú komisiu do 30. augusta. Lehota na doručenie oznámenia o delegovaní členov a náhradníkov pre okrskovú volebnú komisiu je 22. septembra. Občania môžu svoj návrh doručiť na adresu miestneho úradu.

Záujemcovia o členstvo vo volebnej komisii v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto sa môžu prihlásiť na miestnom úrade do 22. septembra.

Členovia volebných komisií dostávajú za jeden deň práce počas volieb odmenu 77 percent z priemernej mesačnej mzdy zamestnanca v národnom hospodárstve, čo by malo presiahnuť 56 eur.

Kandidátne listiny sa môžu podávať do 30. augusta.

Spojené samosprávne voľby do orgánov miest a obcí a orgánov samosprávnych krajov sa uskutočnia v sobotu 29. októbra. Volebná kampaň sa už uskutočňuje a skončí sa 48 hodín predo dňom volieb.

(tasr, ms) 

Páčil sa vám článok?