ZŠ Grosslingová bude mať v novom školskom roku obnovenú fasádu

17.8.2022
ZŠ GRÖSSLINGOVÁ

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Fasáda ZŠ s MŠ M. R. Štefánika, jednej z najväčších staromestských škôl, potrebovala opravu. Mestskej časti Staré Mesto sa to podarilo aj vďaka dotácii z ministerstvo školstva. Peniaze z rozpočtu Starého Mesta môžu vďaka tomu využiť na opravu ďalších škôl a škôlok. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

"Školy sú našu prioritou. Na ich obnove pracujeme postupne a systematicky. Mnohé zmeny si vychutnajú "len" žiaci a pedagógovia -doslova, keďže často rekonštruujeme jedálne a prastaré kuchyne. Túto bude vidieť každý," konštatovala samospráva.


Základná škola M. R. Štefánika na Grösslingovej ulici funguje od 30. septembra 1931. V dvoch krídlach budovy pracovali vtedy dve inštitúcie - Štefánikove štátne ľudové a meštianske školy - chlapčenská a dievčenská. Počas druhej svetovej vojny ju poškodilo bombardovanie. Až po rekonštrukcii v roku 1949 sa začalo vyučovať v pôvodnej budove. V roku 1970 sa vytvorila z oboch škôl jedna - Základná deväťročná škola, neskôr len Základná škola. 10. novembra 1995 škola získala čestný titul a bola zaradená do siete pridružených škôl UNESCO Pôvodné pomenovanie po Milanovi Rastislavovi Štefánikovi z roku 1931 bolo vrátené v máji 1996.

Zdroj: Facebook/Staré Mesto-srdce Bratislavy

(nc)

Páčil sa vám článok?