O trestnom oznámení na bratislavských poslancov stále nerozhodli

21.6.2022
0

Zdroj: koláž abn - FB S.S., R.T., T.K.

Páčil sa vám článok?

O trestnom oznámení podanom v prípade bratislavských komunálnych poslancov Rastislava Tešoviča, Sone Svoreňovej, Tomáša Korčeka, Radoslava Olekšáka, ktorých spája kauza podozrivých koronadotácií, ešte stále nebolo rozhodnuté.

Dôvodom je potreba výsluchu viacerých osôb. Potvrdil to hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava Juraj Chylo.

Policajný vyšetrovateľ mal a v súčasnosti aj má naplánované výsluchy. "Niektoré osoby sa však nedostavili a bolo ich potrebné predvolať opätovne, vypočutí by mali byť v priebehu mesiaca jún a júl," uviedol Chylo. Ide podľa jeho slov o pomerne rozsiahly spisový materiál, súčasťou ktorého sú aj listiny zo Sociálnej poisťovne, vzťahujúce sa k jednotlivým zamestnancom spoločností.

Ako podotkol, nie je možné sa vyjadriť k predpokladanému termínu, kedy bude vo veci rozhodnuté. Poukázal pritom na rozsiahlosť veci a nutnosť vykonania väčšieho počtu úkonov.

Trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania obzvlášť závažného zločinu subvenčného podvodu podalo v minulom roku ministerstvo hospodárstva v súvislosti s poskytnutím takzvaných koronadotácií na nájomné. Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) označil kauzu podozrivých čerpaní dotácií zo strany menovaných bratislavských komunálnych poslancov za nehoráznosť. Trestné oznámenie bolo následne z Generálnej prokuratúry odstúpené na Krajskú prokuratúru Bratislava.

Jednotliví poslanci vo svojich reakciách uviedli, že buď dotácie vrátili, alebo podozrenia odmietajú, či svoju účasť na štátnej pomoci považujú za zbytočnú chybu. Tešovič, Svoreňová a Korček sa vzdali členstva v mestských poslaneckých kluboch, kde doteraz pôsobili. Odišli aj z jednotlivých dozorných rád bratislavských mestských podnikov. Tešovič sa vzdal aj funkcie predsedu mestskej finančnej komisie.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie