Voľby 2022: Vallov Team Bratislava má konkurenciu, starostovia zakladajú novú stranu

20.6.2022
0
starosta Záhorská Bystrica Jozef Krúpa, primátor Matúš Vallo, starosta Ružinova Martin Chren a starosta Dúbravky Martin Zaťovič

Zdroj: TASR Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Strana primátora Matúša Valla (na fotografii z roku 2021 v strede) bude mať v Bratislave v jesenných komunálnych voľbách silnú konkurenciu. Novú stranu zakladajú starostovia niektorých mestských častí. .

Ako informoval portál Topky.sk, medzi zakladajúcich členov novej strany, ktorá by mala mať celoslovenskú pôsobnosť, patrí stupavský primátor a starostovia bratislavských mestských častí.

Pre kandidátov na poslancov a starostov Teamu Bratislava primátora Matúša Valla tak vzniká veľmi silný súper.

V prípravnom výbore novej strany je totiž starosta mestskej časti Záhorská Bystrica Jozef Krúpa (na foto vľavo), starosta Dúbravky Martin Zaťovič (na foto úplne vpravo), ktorý v posledných voľbách získal najväčšiu podporu zo všetkých starostov na Slovensku, starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír, starosta Lamača Lukáš Baňacký, starosta Vajnôr Michal Vlček, starosta Podunajských Biskupíc Zoltán Pék a primátor Stupavy Peter Novisedlák.

Nový subjekt, ktorý sa bude volať Strana obcí a miest – SOM Slovensko (SOM Slovensko), už začal so zbieraním potrebných 10-tisíc podpisov na svoju registráciu. „Sme si vedomí krátkosti času. Ak sa nám podarí vyzbierať 10 tisíc podpisov, zaregistrujeme túto politickú stranu pred komunálnymi voľbami, ktorá bude mať celoslovenský charakter,“ povedal pre Topky.sk Jozef Krúpa.

"Sme si vedomí krátkosti času, ak sa nám podarí vyzbierať potrebných 10. 000 podpisov, zaregistrujeme túto stranu ešte pred komunálnymi voľbami. Ambíciou strany je spojiť pod novou značkou starostov a primátorov obcí a miest na Slovensku a odlíšiť ich od nezávislých kandidátov," vyjadril sa pre banoviny.sk Zaťovič. 

Na fotografii z roku 2021 je ešte starosta Ružinova Martin Chren (druhý sprava), ktorý v prípravnom výbore novej strany nefiguruje. 

(ms)

Páčil sa vám článok?