Akcia pred ruským veľvyslanectvom: Na Ulicu Borisa Nemcova prišla i dcéra zavraždeného politika

26.5.2022
0

Zdroj: Barbora Jančárová

Páčil sa vám článok?

Na mape bratislavského Starého Mesta pribudli prednedávnom ulica a chodník pomenované po zavraždenom ruskom politikovi a kritikovi Putinovho režimu Borisovi Nemcovovi. Tabule s ich názvami včera slávnostne odhalili.

Na komornej a pokojnej slávnosti sa zúčastnili starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová, poslanci Ondrej Dostál a Peter Osuský, bývalý poslanec Martin Poliačik a iní hostia. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti. 

Do Starého Mesta pri tejto príležitosti pricestovala aj dcéra Borisa Nemcova - Žanna. Ešte pred slávnostným okamihom povedala: „Som veľmi vďačná všetkým, čo zmenu iniciovali, samospráve navyše aj za to, že premenovanie podporila a zrealizovala. V Rusku a na Ukrajine objavujú v Borisovi Nemcovovi politického vizionára, pretože veľmi skoro dokázal pochopiť, aké sú skutočné Putinove zámery. Všetko naše snaženie smeruje ku koncu 'Putinovho Ruska' a k vybudovaniu 'Nemcovovho Ruska'.“

FOTOGALÉRIA:

Jedným z iniciátorov premenovania ulice bola aj starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. „Mestská časť Bratislava-Staré Mesto vyjadrila premenovaním časti ulice názor, ktorý súznie s názorom Staromešťanov rešpektujúcich demokraciu a odmietajúcich autoritárske režimy,“ povedala. „Nechceme umelo prepisovať naše dejiny, preto značná časť ulice bude ďalej niesť meno slovenského básnika, jazykovedca, publicistu a učiteľa Michala Godru,“ dodala. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?