Parkovisko v Inchebe bude náhradou aj za Tyršák

16.5.2022
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

P + R parkovisko v areáli Incheby, ktoré sa chystá mesto prenajať od súkromnej spoločnosti, by malo byť návštevníkom k dispozícii v priebehu leta.

Bude na ňom cca 350 parkovacích miest. „Momentálne sme v štádiu pred podpisom nájomnej zmluvy a príprav technického zabezpečenia prevádzky parkoviska,“ informovala nás hovorkyňa magistrátu Dagmar Schmucková s tým, že rokovania prebiehajú už od leta 2020, minulý rok prenájom schválili mestskí poslanci. Ročne zaň mesto zaplatí 200 000 eur s DPH.

Incheba nemá príliš dobrý prístup k MHD. Bude o parkovisko záujem? „Uvedomujeme si, že dostupnosť MHD nie je ideálna, ale predpokladáme, že o parkovanie v tejto atraktívnej lokalite v susedstve historického centra mesta a s ideálnou dostupnosťou k areálu pre voľnočasové aktivity bude záujem ako dochádzajúcimi do Bratislavy na pravidelnej báze, tak aj ostatnými návštevníkmi. A to aj vzhľadom na plánovanú reguláciu Tyršovho nábrežia, ktorého parkoviská budú slúžiť výlučne na krátkodobé parkovanie,“ uviedla hovorkyňa s tým, že plánovaný termín spustenia je v priebehu tohto leta.

Čo sa týka zabezpečenia technického zázemia ako sú kiosky pre úhradu parkovného, závorové systémy či semafor prebiehajú momentálne obhliadky parkoviska mestskou spoločnosťou Mestský parkovací systém. „Okrem toho riešime oplotenie parkoviska tak, aby budúci klienti mali svoje autá chránené a oddelené od zvyšného priestoru areálu Incheby a nedochádzalo ku konfliktnému užívaniu vzhľadom na aktivity a zameranie výstaviska Incheby. S mestskou políciou riešime kamerové systémy,“ dodala.
Cena parkovného zostáva predmetom diskusie.

(in)

Páčil sa vám článok?