Nie je jedno, kto sa stane primátorom alebo starostom

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Už len niekoľko dní zostáva do volieb primátora, poslancov mestského zastupiteľstva, starostov a poslancov zastupiteľstiev mestských častí. Mnohí Bratislavčania komunálne voľby podceňujú a tvrdia, že správa vecí verejných v meste alebo v ich mestskej časti sa ich priamo netýka. Je to však veľký omyl.

PREČO VOLIŤ

Komunálne voľby v Bratislave určia, kto bude v nasledujúcich štyroch rokoch spravovať mesto a jeho mestské časti. Reforma verejnej správy a s ňou spojený prenos kompetencií štátu na samosprávu, tak ešte zvyšuje význam volieb. Je dôležité, aby mesto a mestské časti viedli ľudia, ktorí tejto práci rozumejú, ktorí už majú isté skúsenosti a môžu voličom ukázať, čo vedia. Vo vedení mesta a mestských častí by mali byť tí najschopnejší, ktorí majú jasnú predstavu, ako mesto rozvíjať, aby sa tu žilo bezpečnejšie a lepšie. Je dôležité, aby nový primátor a noví poslanci mestského zastupiteľstva lepšie spravovali majetok a financie Bratislavčanov, aby sa neopakoval prípad straty mestských peňazí v skrachovanej SKB, aby bratislavský magistrát nebol spájaný korupciou a klientelizmom. Aj preto je potrebné ísť a vybrať si spomedzi kandidátov tých najdôveryhodnejších a najspoľahlivejších.

~ ~ ~

KEDY VOLIŤ

Komunálne voľby budú v Bratislave už tento víkend - v piatok 6. decembra od 14. do 22. hodiny a v sobotu 7. decembra od 7. do 14. hodiny.

~ ~ ~

KDE VOLIŤ

Informácie o tom, kde majú Bratislavčania voliť, mal dostať každý volič začiatkom novembra do poštovej schránky. Volebné miestnosti vo väčšine volebných okrskoch sú tie isté ako v septembrových parlamentných voľbách. Každý volič musí byť zapísaný v zozname voličov a musí sa vo volebnej miestnosti preukázať preukazom totožnosti - občianskym preukazom.

~ ~ ~

AKO VOLIŤ

Každý Bratislavčan dostane vo volebnej miestnosti 4 volebné lístky - jeden na voľbu primátora (krúžkuje sa iba jeden), druhý na voľbu poslancov mestského zastupiteľstva (krúžkuje sa najviac toľko kandidátov, koľko je v danom volebnom obvode mandátov), tretí na voľbu starostu mestskej časti (krúžkuje sa iba jeden), štvrtý hlasovací lístok na voľbu poslancov miestneho zastupiteľstva mestskej časti (krúžkuje sa najviac toľko kandidátov, koľko je v danom volebnom obvode mandátov). Dobrú voľbu, priatelia!

Páčil sa vám článok?