Bratislavský kraj podporil Karlovu Ves dotáciami pre šport

1.5.2022
Futbalový klub mládeže Karlova Ves

Zdroj: Futbalový klub mládeže Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Športovanie detí, mládeže aj dospelých podporuje dotáciami nielen Karlova Ves a hlavné mesto. Ďalšiu finančnú podporu v celkovej výške 36 800 eur dostanú úspešní žiadatelia z Karlovej Vsi tentokrát od Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Dotácie budú použité na športový rozvoj mládeže. Karlova Ves o tom informovala na svojom webe.

Päť športových klubov a mestská časť Karlova Ves uspeli so svojimi žiadosťami o dotáciu na BSK. Kraj vyhlásil ešte minulý rok výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v štyroch oblastiach v celkovej výške 2,1 milióna eur.

Výzva motivovala najmä karloveské športové kluby, ktoré až v piatich prípadoch presvedčili dotačnú komisiu o význame podpory pre napredovanie ich činností. "Klub vodného slalomu Karlova Ves, Vodácky klub Tatran Karlova Ves, basketbalisti z MBK Karlovka a Futbalový klub mládeže Karlova Ves získali zhodne finančnú dotáciu v sume 4-tisíc eur. Inline hokejistom z klubu ŠK26 Karlovka pomôže v rozvoji ich aktivít suma 2-tisíc eur," spresnila mestská časť Karlova Ves. Spomínané tradičné športové kluby sa venujú celoročnému športovému rozvoju detí a mládeže.

(nc)

Páčil sa vám článok?