FOTO Je naozaj nádherný: Práce na novom multifunkčnom parku na Karloveskej finišujú

22.4.2022

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Na Karloveskej ulici v Bratislave sa blížia do finále práce na novom multifunkčnom parku, ktorý prinesie Bratislavčanom rôznorodé možnosti na šport vrátane skateparku. Veľkou prednosťou parku má byť aj dažďová záhrada. Úplne hotový by mal byť do konca apríla, návštevníci by sa doň mali dostať v priebehu mája.

Nový park dokončujú na pozemku medzi benzínovou pumpou Shell a úradom práce. Ide o predtým nevyužívané miesto, ktoré však už skrášľovala sakurová alej, ktorá sa zachovala (stromčeky darovalo Bratislave japonské veľvyslanectvo). Japonské čerešne v týchto dňoch práve kvitnú a vyzerajú naozaj prekrásne.

Nový priestor by sa mal volať Park Suchá Vydrica. Navrhla to Karlova Ves, mesto jej návrh prijalo.

V parku nájdete viacero športových stanovísk a taktiež bežeckú dráhu. Je tu napríklad skatepark s tribúnou na sedenie, cross-fit alebo parkourová plocha. Rodinám s malými deťmi  zas poslúži detské ihrisko so šmykľavkou či malým tunelom pre najmenších. Skatepark dokonca už dnes využívajú skupinky mladých ľudí, ktorí neodolali jeho lákaniu.

"Zaujímavosťou nového parku bude aj platan na pamiatku herca Leopolda Haverla. Vysadia ho neďaleko miesta, kde stál jeho rodný dom. Naplnia sa tým želania pamätníkov na pripomenutie obľúbeného a známeho herca, ktorý bol Karlovešťanom," uviedla mestská časť.

FOTOGALÉRIA (stav parku 21.4.2022):

Skatepark, ktorý je súčasťou parku, vzišiel z iniciatívy mestskej časti Karlova Ves a jej spolupráce so skateboardovou komunitou. Zaujímavým prvkom v parku je takzvaná dažďová záhrada, ktorá má prirodzene oddeľovať vodný spád na hranici parku od jeho ostatných funkcií. V dažďovej záhrade je vysadená zeleň, ktorá dokáže zniesť aj veľké množstvo vody, ktoré sa tu bude v čase prívalových zrážok zhromažďovať a postupne vsakovať. 

Do parku sa bude vchádzať smerom od električkovej trasy cez sakurovú alej, kde si obyvatelia budú môcť oddýchnuť na novej bratislavskej lavičke. Okrem lavičiek budú na promenáde pri parku napríklad stojany na bicykle podľa nového dizajnu.

Vytvorenie multifunkčného parku zabezpečuje Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) v spolupráci s mestskou časťou Karlova Ves a magistrátom.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie