Poliklinika Tehelná prejde pod Nové Mesto

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Nad osudom polikliniky na Tehelnej ulici sa vyjasnieva - mala by prejsť pod mestskú časť Bratislava - Nové Mesto. Táto mestská časť tiež prejavila záujem o kúpu historickej budovy prvej konskej železnice.

Ministerstvo pre správu a privatizáciu národného majetku vydalo v septembri rozhodnutie o privatizácii Polikliniky Tehelná formou bezplatného prevodu na hlavné mesto. Mestské zastupiteľstvo bezplatný prevod s následným zverením časti Poliklinika Tehelná na Tehelnej a Denné sanatórium na Kyjevskej do správy mestskej časti Bratislava-Nové Mesto aj s prevzatím záväzkov, ktoré k 30. septembru predstavovali 7 mil. 210-tis. korún, schválilo.

Miestne zastupiteľstvo Bratislava-Nové Mesto 15. októbra schválilo zriaďovaciu listinu príspevkovej organizácie Poliklinika Nové Mesto a na dočasné vykonávanie funkcie riaditeľa vymenovalo MUDr. Tomáša Haška. Toto zdravotnícke zariadenie bude poskytovať zdravotnú starostlivosť, ambulantnú starostlivosť v plnom rozsahu, spoločné vyšetrovacie a liečebné zložky, denné sanatórium.

Miestne zastupiteľstvo tiež potvrdilo záujem o kúpu historickej budovy Stanice konskej železnice. Táto budova vznikla v roku 1840, v rokoch 1989-91 prešla kompletnou rekonštrukciou a využíval ju Hydrostav, ale po krachu tohto podniku začína opäť chátrať a v júli ju správca konkurznej podstaty Hydrostavu dal do verejnej dražby. Kúpa by sa mala realizovať s využitím predkupného práva štátu v súlade so zákonom stanovenými podmienkami využívania objektu na určený účel, zapracovanými v zmluve o prevode nehnuteľnosti, a to na kultúrne a sociálne programy mestskej časti, napríklad na sobášnu sieň. Uzavretím zmluvy o jej kúpe s Okresným úradom Bratislava III miestne zastupiteľstvo poverilo starostu Richarda Frimmela.

(lau)

Páčil sa vám článok?