Západné časti Bratislavy spúšťajú humanitárnu zbierku pre občanov Ukrajiny

28.2.2022
0
zbierka Zrkadlový haj

Zdroj: ac

Páčil sa vám článok?

Humanitárna zbierka odštartuje v utorok 1. marca. Mestské časti západnej Bratislavy – Karlova Ves, Dúbravka, Devín, Devínska Nová Ves, Lamač a Záhorská Bystrica postupujú koordinovane, aby bola zbierka účelná a adresná. Zoznam konkrétnych potrebných vecí bude pravidelne aktualizovaný a zverejňovaný na webstránkach mestských častí.

Od obyvateľov budú preberať iba aktuálne potrebný materiál. Najjednoduchšou a najviac efektívnou pomocou je venovanie ľubovoľnej finančnej čiastky prostredníctvom overenej platformy ktopomozeukrajine.sk

Karlova Ves bude materiálnu pomoc od obyvateľov sústreďovať v Karloveskom centre kultúry na Molecovej ul. 2, Dúbravka v Dome kultúry na Saratovskej, Devínska Nová Ves v Hasičskej zbrojnici na Ul. Milana Pišúta 3, Devín v Dome kultúry na Rytierskej 2 a Záhorská Bystrica v areáli stavebnín na ulici Čsl. tankistov 1A od 1. marca každý pracovný deň v popoludňajších hodinách. Podrobnejšie informácie nájdu obyvatelia na jednotlivých webstránkach mestských častí.

Po každom dni bude vyzbieraný a vytriedený materiál prevezený na centrálne zberné miesto pre celý okres Bratislava IV.

Obyvatelia, ktorí chcú pomôcť utečencom z Ukrajiny, môžu nosiť nepoužité veci ako deky, spacie vaky, prikrývky, matrace, pláštenky, nepoužité vankúše, stany, poľné postele, kachle a kotlíky. Z drogérie nepoužitý, nie otvorený tovar ako prostriedky na umývanie tela, zubné pasty a kefky, jednorazové plienky a podložky či antiseptiká.

Z kuchynských potrieb možno darovať mikrovláknové utierky, opakovane použiteľný nerozbitný riad, z ostatných vecí batérie a sviečky. Z jedál sú žiadané len energetické tyčinky, sušené ovocie a orechy. Aktuálne sú potrebné aj zdravotnícke pomôcky ako sterilné aj elastické obväzy, škrtidlá, kompletné, nepoužité lekárničky či jednorazové rúška (neotvorené balenie).

Z kapacitných dôvodov nebude možné prijímať iné ako aktuálne potrebné veci.

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?