Fond Weinwurma vyhlásil výzvu na obnovu i odstraňovanie grafitov

10.2.2022
Z bratislavy ako niekdajšej krásavice na dunaji sa dnes stáva graffiti city - grafiti
Páčil sa vám článok?

Fond architekta Weinwurma, ktorý zriadilo bratislavské Staré Mesto, vyhlásil ďalšiu výzvu, tentoraz na obnovu, ale aj odstraňovanie grafitov. Pre výzvu je alokovaných 47.800 eur, maximálna výška dotácie je 3000 eur. Výzva je otvorená do 30. septembra. Mestská časť o tom informuje na webovej stránke.

"O dotáciu môžu požiadať právnické aj fyzické osoby, určená je nielen na obnovu fasád, plotov, brán a predzáhradiek v kontakte s ulicou s dôrazom na kvalitu, ale tiež na odstránenie grafitov," približuje samospráva.

Žiadosti sa podávajú elektronicky cez elektronický systém weinwurm.egrant.sk, kde sa žiadateľ zaregistruje a vyplní elektronický formulár. Nie je potrebné ich teda doručiť v "papierovej" verzii, ani posielať poštou. Hodnotené budú priebežne do vyčerpania alokovanej sumy. V rámci výzvy je povinné spolufinancovanie zo strany žiadateľa na jednu žiadosť v minimálnej výške desať percent.

Neinvestičný Fond architekta Weinwurma vznikol 30. augusta 2019. Jeho účelom je združovanie finančných prostriedkov na podporu a rozvoj kvality verejného priestoru na území mestskej časti. Fond tiež udeľuje ceny Projekt roka, Počin roka a Donor roka.

(TASR)

Páčil sa vám článok?