Prečo križovatka Údernícka/Kopčianska stále nefunguje?

6.12.2021
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

„Svetelná signalizácia na križovatke Kopčianska – Údernícka ani dva roky po vybudovaní nie je v prevádzke. Na čo sa čaká?“ poslal nám do redakcie otázku čitateľ Anton.

„Stále nie je oficiálne skolaudovaná,“ uviedol Ján Hrčka v online hodinke s petržalským starostom a vysvetlil genézu problému.

„Ked sa staval Vienna Gate, investor dostal ako podmienku kolaudácie objektu povinnosť vybudovať križovatku. Zázrakom sa stalo, že objekt Vienna Gate bol skolaudovaný, ale križovatku nepostavili.“

Situácia sa zopakovala aj pri ďalšom investorovi, ktorý staval objekty v tomto území. „Tiež bolo podmienkou, že musí vybudovať križovatku,“ hovorí starosta. „Pri prvej stavbe ju nepostavili, povinnosť sa im preniesla na druhú stavbu, ani vtedy sa to nepodarilo. Keď stavali tretiu etapu, stal som sa starosta a avizoval som im, že neskolaudujú, dokiaľ nebude spravená križovatka." Podľa jeho slov však prebralo výstavbu križovatky na seba mesto a samospráve dalo písomné stanovisko, že súhlasí s kolaudáciou tretej etapy. 

Zdroj: Marián Dekan

Križovatka so semaformi je postavená, ale stále nie je skolaudovaná, a preto nemôže byť spustená.

(pn)

Páčil sa vám článok?