Epidémia a blížiace sa prázdniny: Staré Mesto prijalo bezpečnostné opatrenia v materských školách

1.12.2021
0
Materská škola Partizánska v Modre

Zdroj: materskaskolamodra.sk

Páčil sa vám článok?

Od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022 budú materské školy v Starom Meste zatvorené. Mestská časť tak reaguje na rozhodnutie ministerstva školstva predĺžiť žiakom základných a stredných škôl zimné vianočné prázdniny.

Prázdniny tento rok začnú už 20. decembra a potrvajú až do 7. januára 2022. Ministerstvo školstva tak reaguje na vážnu epidemickú situáciu.

„Zatvorenie materských škôl sme zosynchronizovali so školskými prázdninami tak, aby sme rodičom spôsobili čo najmenej problémov,“ uviedla starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

„Týmto opatrením chceme znížiť mobilitu a obmedziť sociálne kontakty, ale zároveň nesmieme zabudnúť na to najdôležitejšie: zodpovedné správanie a očkovanie sú najlepším spôsobom, ako poraziť koronavírus,“ dodala starostka.

Staré Mesto je zriaďovateľom 19 materských a 7 základných škôl. „K dnešnému dňu (1. decembra) má mestská časť kvôli kovidu zatvorené 4 materské školy. V ďalších materských školách sú v karanténe viaceré triedy a učiteľky. Ukazuje sa však, že tam, kde je očkovaný personál a väčšina rodičov, tam je situácia najlepšie zvládnuteľná,“ doplnila vedúca oddelenia školstva Starého Mesta Zuzana Zimenová.

Zatváranie škôlok, ale aj jednotlivých tried na základných školách sa riadi školským kovidovým semaforom. Miestny úrad je zároveň v kontakte s Ministerstvom školstva SR a RÚVZ, v prípade, že sa situácia zmení, Staré Mesto je pripravené operatívne zareagovať.

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?