Ako vidia študenti budúcnosť Trnavského mýta? Návrhy prezentujú na výstave mladých architektov

27.11.2021
prace

Zdroj: banm.sk

Páčil sa vám článok?

Zaujíma vás, ako vidia budúcnosť a revitalizáciu tejto mestskej lokality mladí architekti? Príďte sa pozrieť do Strediska kultúry na Vajnorskej 21, kde sú vystavené študentské návrhy spracované v rámci semestrálnych a diplomových projektov vo vertikálnych ateliéroch Fakulty architektúry a dizajnu STU.

Začiatkom novembra sme informovali, že bratislavské Nové Mesto pri hľadaní koncepcií a vízií územného rozvoja, pri riešení konkrétnych urbanistických a architektonických problémov a pri návrhoch stvárnenia verejných priestorov v mestskej časti spolupracuje s pedagógmi a študentmi Fakulty architektúry a dizajnu STU. Zástupcovia mestskej časti a fakulty podpísali aj memorandum o spolupráci.

Študenti, doktorandi i pedagógovia pôsobiaci na fakulte s mestskou časťou spolupracujú na spracovávaní urbanistických, krajinárskych a architektonických štúdií, dizajnérskych návrhov, ale aj pri vypracovávaní expertíz v predmetných oblastiach. Výsledky spoločnej práce plánovali prezentovať formou výstav, publikácií, odborných podujatí a diskusií na aktuálne témy.

Nejde pritom o celkom nový začiatok spolupráce. Nové Mesto a fakulta architektúry a dizajnu majú už za sebou niekoľko spoločných aktivít a projektov. Výsledky jednej z nich si môžete pozrieť od 22. novembra v Stredisku kultúry na Vajnorskej 21, kde sú vystavené študentské návrhy spracované v rámci diplomových projektov na tému Revitalizácia Trnavského mýta. "Ďalšie spoločné projekty by sa mali týkať koncepčných návrhov na budúce využitie územia kasární na Kutuzovovej a Jarošovej ulici, na riešenie dopravnej infraštruktúry i využitie územia Filiálky, na riešenie rozvoja verejných priestorov s električkovými či železničnými traťami," informovala vtedy samospráva na svojom webe.

Výstava realizovaná podľa priestorovej koncepcie architektov Andreja Alexyho a Michala Bogára je pre verejnosť dostupná do začiatku decembra. Práce si môžete pozrieť aj na stránke Fakulty architektúry a dizajnu STU tu. 

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?