Hala na Prokofievovej nájomcu nenašla, hoci víťaz bol známy

9.10.2021
0

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Nájomca športovej haly na Prokofievovej sa hľadá od začiatku roka. Koncom júla mala verejná súťaž konečne víťaza, ten však nesplnil zmluvné podmienky. Čo bude ďalej?

„Výherca súťaže nezložil požadovanú kauciu 250-tisíc eur v zákonnej lehote, z toho dôvodu bude musieť byť vyhlásená nová verejná súťaž na prenájom haly s novými podmienkami,“ informovala nás hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

V pôvodných podmienkach súťaže bolo, že budúci nájomca bude mať halu na Prokofievovej prenajatú na 30 rokov, do 6 mesiacov však musí požiadať o stavebné povolenie a do 10 rokov od jeho vydania investovať do opravy objektu minimálne 1.100.000 eur. Tie sa mu započítajú do nájomného, v ktorom nie sú zahrnuté energie. Súťaž mala byť ukončená 31. marca a prenájom naplánovaný na začiatok leta. Termíny sa však posúvali. Hala bola v plnej prevádzke do konca augusta, od septembra mala byť v nájme víťaza. „Od 1. októbra do konca roka bude hala opäť v prevádzke pre viacerých nájomcov, ktorí prejavili záujem,“ dodala hovorkyňa.

(in)

Páčil sa vám článok?