FOTO Slnečné počasie prilákalo na dúbravské hody veľa ľudí, ako to tam dnes poobede vyzeralo?

25.9.2021
0
Hody Dúbravka 2021

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V Dúbravke dnes odštartoval víkendový hodový program program pre celú rodinu. Pre návštevníkov sú pripravené remeselné výrobky, šport, divadlá pre deti či koncerty. My sme sa boli pozrieť.

Hudobný aj sprievodný program prebieha na dvoch miestach, komornejší v starej Dúbravke na Žatevnej v blízkosti hasičskej zbrojnice. Skupina Hex, raper Majself či Peter Cmorik, ale i víťazi súťaže Dúbravka hľadá talenty vystúpia na veľkom pódiu na lúke pri Dome kultúry Dúbravka. Pozrite si, aka atmosféra vládla dnes pri Dome kultúry poobede, slnečné a teplé počasie na hody prilákalo veľa ľudí. V rámci hudobného programu dnes napríklad ešte vystúpi Dominika Stará, Majself či Peter Cmorík a skupina Hex.

FOTOGALÉRIA:

Pri Lidli sa anchádzajú kolotoče, tu je vstup voľný. Na samotné hody, teda do areálu, kde sa konzumujú jedlá a nápoje, majú vstup povolený iba OTP (očkovaní, testovaní, po covide). GreenPass vám skontrolujú pri vstupe, následne dostanete na ruku modrú pásku.

​Dvojdňový kultúrny program odštartoval v sobotu. "V súvislosti s pandemickou situáciou mestská časť tento rok vynechá sprievody - tradičný sobotný sprievod s hroznovým strapcom a i ten nedeľný do Kostola sv. Kozmu a Damiána," informovala nás hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová.

Napriek obmedzeniam program prináša novinky. Jedným bolo raňajšie športové podujatie Cez hody na schody, kedy si bežci zasúťažili v behu schodmi pri Iuvente. Druhou novinkou je fotomaratón pod názvom Cvakni to! Celý program hodového víkendu si pozrite v článku nižšie:

​Hody majú v Dúbravke tradíciu spojenú s vinohradníctvom a dobrým jedlom. Novodobú históriu začali písať po revolúcii v roku 1989. Dúbravskými hodmi si mestská časť každoročne pripomína posvätenie dúbravského farského chrámu, čiže Kostola sv. Kozmu a Damiána.

(nc,ms)

Páčil sa vám článok?