FOTO Športové hry rozhýbali takmer štyridsiatku staromestských seniorov, výhrou bol pohár starostky Aufrichtovej

25.9.2021
Staromestské športové hry seniorov o Pohár starostky Starého Mesta

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

V rámci tradičných Staromestských športových hier seniorov sa súťažilo v 5 disciplínach. Výhrou bol Pohár starostky Starého Mesta. Informovalo o tom Staré Mesto na sociálnej sieti.

Podujatie sa konalo na Železnej studničke, Partizánskej lúke. Seniori museli v rámci súťaže zdolať päť disciplín. Tradičné Staromestské športové hry seniorov o Pohár starostky Starého Mesta, ktoré Minulý rok sa hry nekonali, pretože ich zastavila pandemická situácia.

Ako priblížila staromestská samospráva, tohtoročným prekvapením bolo obhájenie víťazstva spred dvoch rokov v podaní Jána Zágoršeka, ktorý bol zároveň aj jedným z najstarších účastníkov. „Športu sa tak trochu venujem celý život. Teraz sa mi snaženie a vytrvalosť zúročuje,“ povedal opätovný držiteľ Pohára starostky Starého Mesta.

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

​Staromestské športové hry seniorov o Pohár starostky Starého Mesta

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

Zdroj: Facebook/Hlavné mesto SR Bratislava

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

​A v čom sa súťažilo? Najviac zábavy si užili staromestskí seniori pri triafaní lopty do futbalovej brány či basketbalového koša. Nečakané zvraty v bodovacej súťaži spôsobili aj na prvý pohľad jednoduché hody krúžkov na plastové kužele. Hodiny telesnej výchovy si Staromešťania pripomenuli klasickým hodom granátom. Podujatie, ktoré organizovalo Staré Mesto - srdce Bratislavy sa konalo v súlade s aktuálnymi pandemickými opatreniami.

Zdroj: Facebook/Hlavné mesto SR Bratislava

Zdroj: Facebook/Staré Mesto

HISTÓRIA: Staré Mesto spoznával na kolobežke, Slovensko na bicykli a bol aj jedným z prvých bratislavských kulturistov...

Do redakcie nám pred niekoľkými dňami prišiel príspevok od 80-ročného pána Bohuslava Rapoša, ktorý ho nazval Pohybová kultúra. Obsahuje spomienky na život v povojnovej Bratislave, ako aj začiatky jeho športovej kariéry, ktorej dominovala kulturistika. Šport, ktorý považovali komunisti za nevhodný a neboli naň u nás vytvorené ani len tie základné podmienky. A tak sa vtedy cvičilo tajne...

​(nc)

Páčil sa vám článok?