Vallo: Dianie okolo pápeža bolo v minulosti každodennou súčasťou môjho života

13.9.2021

Zdroj: FB Matúš Vallo má rád Bratislavu

Páčil sa vám článok?

K návšteve Svätého Otca na Slovensku sa vyjadril aj primátor Bratislavy Matúš Vallo, ktorý ho taktiež vítal na letisku. Vallo má totiž k tejto problematike blízko, ako syn slovenského diplomata prežil roky v Ríme.

"Štyri roky svojej mladosti som prežil v Ríme počas pontifikátu Jána Pavla II. a dianie okolo pápeža bolo teda každodennou súčasťou môjho života. Vážil som si ho a vnímal som jeho pozitívny vplyv aj na nás. Rovnako ako pápeža Františka," skonštatopval na sociálnej sieti Vallo.

Pápež k nám podľa primátora prichádza v ťažkých časoch, keď sme už všetci vyčerpaní po dvoch vlnách covidu a zároveň sme na začiatku ďalšej. Prichádza do rozhádanej a fragmentarizovanej spoločnosti, v ktorej začína byť problém nájsť spoločnú reč s hocikým. "Potrebujeme silný impulz k zmiereniu, aby sme zvládli ďalšie dni a mesiace a znovuobjavili nádej. Chcem veriť, že práve pápež František, jeho osobnosť a duchovný odkaz, rešpektovaný aj za hranicami katolíckej cirkvi, našej spoločnosti tento impulz môže dať," dodal Vallo.

(ms)

Páčil sa vám článok?