Deň otvorených dverí DPB: Čaká na vás prehliadka vozidiel, dielní a bohatý program

13.9.2021
Deň otvorených dverí v Dopravnom podniku Bratislava

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava (DPB) v rámci Európskeho týždňa mobility 2021 pripravil pre všetkých cestujúcich a fanúšikov mestskej hromadnej dopravy Deň otvorených dverí DPB vo Vozovni Jurajov dvor v Trnávke. Program sa uskutoční v sobotu 18. 9. 2021, od 10:00 do 16:00.

Už tento týždeň odštartuje Európsky týždeň mobility, ktorého heslom je „Buďme zdraví, cestujme ekologicky“. "Keďže práve MHD je jedným z pilierov udržateľného spôsobu prepravy, DPB sa rozhodol verejnosti priblížiť fungovanie podniku, vozidlá a ich výpravu i údržbu, aj priestory depa. Okrem upriamenia pozornosti na ekologický rozmer chce podnik zvýšiť povedomie o bezpečnosti cestnej premávky," informoval hovorca DPB Martin Chlebovec. Na deti čakajú aktivity zamerané na dopravnú výchovu, ktorých cieľom bude upevňovanie zdravých dopravných návykov.

Nadšenci dopravných prostriedkov si môžu pozrieť prehliadku dvadsiatich vozidiel z flotily DPB a desiatich historických vozidiel, ktoré podnik vypravuje pri špeciálnych príležitostiach. Okrem toho sa budú môcť návštevníci oboznámiť s fungovaním depa prostredníctvom komentovanej jazdy Cabrio busom.

Bohatý program doplnia rozhovory o mobilite a kultúrne vystúpenia. Počas dňa sa predstaví umelkyňa a autorka divadelných predstavení pre deti – škriatok FÍHA tralala, obľúbené kapely Medial Banana a HEX. Deti zabavia aj kreatívne dielne, súťažná hra a dopravné ihrisko. Záujemcovia o prácu v dopravnom podniku môžu priamo v stane DPB využiť prítomnosť zamestnancov personálneho oddelenia.

„V dopravnom podniku dlhodobo pracujeme na zlepšovaní verejnej dopravy v Bratislave a práve deň otvorených dverí je príležitosťou, keď sa môžeme na jednom mieste stretnúť s našimi cestujúcimi, zabaviť ich a vypočuť si ich názory. Zároveň je to aj možnosť pre všetkých fanúšikov, ktorí si vozidlá a naše priestory vychutnajú do sýtosti a spolu s ktorými zažijeme príjemný deň,“ priblížil Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB a.s.

Návštevníkom dňa otvorených dverí DPB odporúča necestovať autom. Okrem bežných liniek 4, 57, 63 a 65 totiž počas soboty podnik vypraví aj mimoriadne linky X63 (po trase: Hlavná Stn. – Račianske mýto – Trnavské mýto – Rožňavská – Bojnická – Vozovňa Jurajov dvor) a X4 (po trase: Nám Ľ. Štúra – Šafárikovo nám. – Trnavské mýto – Vajnorská – Vozovňa Jurajov dvor). Záverečným bodom programu bude jazda z depa s možnosťou fotografovania.

Areál vozovne bude pre verejnosť otvorený z Vajnorskej a Bojnickej ulice. V súvislosti s platnými protipandemickými nariadeniami DPB zabezpečí regulovaný vstup návštevníkov a zároveň ich vyzýva na dodržiavanie hygienických opatrení.

(ts)

Páčil sa vám článok?