Začala sa realizácia investičných zámerov BVS vo Vajnoroch

29.8.2021
0
Nový BUS pruh smer Vajnory

Zdroj: DPB

Páčil sa vám článok?

Začala sa realizácia dlhoočakávaných investičných zámerov Bratislavská vodárenská spoločnosť, a. s. vo Vajnoroch, ktoré zmodernizujú a vylepšia súčasnú infraštruktúru. Informovala o tom mestská časť na sociálnej sieti.

Vajnorská samospráva uviedla, že na Dorasteneckej ulici príde k sanácii vodovodu. "Vymení sa vodovodné potrubie DN 100 za DN 150 v dĺžke 610 metrov a z dôvodu rekonštrukcie podtlakovej stanice PS.01 je nutná aj rekonštrukcia jestvujúceho kábla NN prípojky," vysvetlili Vajnory s tým, že súčasťou renovácie bude aj modernizácia podtlakovej stanice PS 1 Dorasteneckej ulici.

Dôležité je podľa ich slov aj dokončenie tzv. vetvy D na Širokej ulici, kde sa vybuduje sa nová gravitačná kanalizácia a vákuová vetva v celkovej dĺžke 114 m.  Modernizáciou prejdú aj vetvy A a B. V tejto časti investície sa jedná o dodávku a montáž 97 ks šácht.

V stredu 25.8. 2021 spoločne so zástupcami BVS a za účasti zástupcov miestnej časti sa uskutoční kontrolný deň. O ďalších informáciach bude mestská časť dotknutých obyvateľov informovať.

(nc)

 

Páčil sa vám článok?