Úplatky v Bratislave: Riaditeľa Ekopodniku Mikuša zadržali policajti

23.8.2021
0

Zdroj: MČ Nové Mesto

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto, konkrétne jeho Eko-podnik verejnoprospešných služieb, čelí škandálu. Riaditeľa podniku Vladimíra Mikuša policajti v piatok popoludní zadržali a obvinili z prijímania úplatku. Následne ho umiestnili do cely predbežného zadržania, z ktorej ho však už pustili.

Informáciu nám potvrdil hovorca Nového Mesta Marek Tettinger s tým, že riaditeľa volia miestni poslanci a podnik má samostatné hospodárenie.

Ako sme sa ďalej od Tettingera dozvedeli, Mikuš je obvinený z prijatia úplatku od nájomcu parkoviska pri Tržnici na Trnavskom myte. „Bolo to moje osobné zlyhanie, úprimne to ľutujem. Cítim, že som v jednom okamihu chybným rozhodnutím prišiel o dôveru mestskej časti, a preto som sa vzdal funkcie riaditeľa EKO podniku,“ konštatoval Mikuš v sobotu po prepustení z cely predbežného zadržania.

Miestny úrad v reakcii na tieto udalosti plánuje skontrolovať zmluvy a objednávky tovarov a služieb, ktoré EKO podnik v poslednom období uzavrel.

K prípadu sme oslovili aj políciu, akonáhle získame jej vyjadrenie, doplníme ho do článku. 

Vladimír Mikuš sa stal šéfom Ekopodniku v máji 2020 po tom, ako ho do tejto funkcie zvolili poslanci miestneho zastupiteľstva.

K prípadu sa už vyjadrili aj niektorí novomestskí poslanci. "Naša mestská časť a jej ďalsi škandál. Riaditeľa Eko - podniku a bývalého poslanca Vladimíra Mikuša odviedla cez víkend polícia kvôli korupcii. Podla neoverených informácií malo ísť o úplatok, ktorý žiadal od nájomcu. Vypaľovačka a la 90-te roky. Už dlhšie spolu s kolegami upozorňujem, že v Tržnici na Trnavskom mýte nie je všetko s kostolným poriadkom," reagovala Katarína Augustinič, mestská poslankyňa za Nové Mesto.

"Náš Klub novomestskej zmeny spolu s Jakubom Mrvom sme vtedy ako jediní boli proti tejto politickej nominácii (plus Peter Weiss sa zdržal), lebo nám to pripomínalo návrat do 90. rokov a obávali sme sa, či a ako sa pán Mikuš po svojom zvolení za riaditeľa bude svojim voliteľom revanšovať. Obavy, ako vidíme po roku pôsobenia pána Mikuša vo funkcii, boli úplne na mieste," uviedol k prípadu na sociálnej sieti mestský poslanec Martin Vlačiky, ktorý je aj miestnym poslancom v MČ Nové Mesto.

(ms)

Páčil sa vám článok?