Znechutený dôchodca z Bratislavy: Podchod na Patrónke je špinavý a páchne, WC nefunguje

2.8.2021
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Hoci sa v Bratislave postupne obnovujú viaceré zanedbané a zabudnuté miesta, podchod na Patrónke, kadiaľ denne prechádza množstvo ľudí, je podľa nášho čitateľa v zúfalom stave. Magistrát tvrdí iné.

Podchod na Patrónke na Lamačskej ceste je frekventovaným prestupným uzlom, ktorý využívajú cestujúci v mestskej hromadnej doprave aj v regionálnych autobusoch smerujúcich z Bratislavy na Záhorie a opačne. Patrónka je tak malou vstupnou bránou do nášho mesta. O to viac mrzí, že napriek kompletnej rekonštrukcii podchodu v roku 2015 (čo bola iniciatíva súkromníka, nie mesta) je dnes v stave, ktorý má od dokonalosti poriadne ďaleko.

„Prosím, choďte na zastávku MHD na Patrónke! Smrad a pach po moči, špina a neporiadok... Skúste na takejto frekventovanej križovatke cestujúcich nájsť WC, kde si majú ľudia uspokojiť svoje biologické potreby. Toalety v podchode nefungujú,“ upozornil dôchodca Ján z Bratislavy.

Zdroj: Marián Dekan

​Toalety v podchode sú už zrekonštruované, no stále zamknuté.

O stanovisko sme požiadali bratislavský magistrát, ktorý má na čistotu tohto frekventovaného miesta zjavne iný názor: „Podchod pre peších na Patrónke je denne čistený zametaním a samotné zastávky MHD čistí Dopravný podnik Bratislava.“

Ako ďalej vysvetlila hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová, verejné toalety na Patrónke sú už po rekonštrukcii, zatiaľ ich však nesprístupnili. „Aktuálne finalizujeme dokumenty na vyhlásenie komplexného verejného obstarávania na prevádzkovateľov verejných toaliet nielen na Patrónke, ale aj na Uršulínskej a v podchode na Hodžovom námestí,“ uviedla.

Zdroj: Marián Dekan

​Pánske toalety po rekonštrukcii.

Zdroj: Marián Dekan

Nové sú aj umývadlá na toaletách.

Na zrekonštruované WC sme sa boli pozrieť minulý piatok. Vstupné dvere boli síce stále zamknuté, no ak máte šťastie na pani, ktorá tam pracuje, v prípade veľkej núdze vám ich odomkne. Toalety sú už naozaj na slušnej úrovni, na nových umývadlách boli dokonca nachystané dávkovače s mydlom, len ich konečne sprístupniť.

Zdroj: Marián Dekan

​Schodisková plošina pre imobilných ľudí nefunguje.

Celý priestor by si však určite zaslúžil viac pozornosti, nevľúdne pôsobia aj prázdne vitríny na stenách. Zistili sme tiež, že problémom je nefunkčná schodisková plošina pre imobilných ľudí, čo im bráni presúvať sa z jednej strany podchodu na druhú. Verme, že aj tú dá mesto čo najskôr opraviť, aby slúžila svojmu účelu.

(ac)

Páčil sa vám článok?