Zaujímavý tip na výlet: Sezóna vlaku Záhoráčika je v plnom prúde

18.7.2021
vlak záhoráčik

Zdroj: bratislavskykraj.sk

Páčil sa vám článok?

Letný vlak Záhoráčik premáva už piatu sezónu. Môžete sa ním odviezť trikrát denne počas letných víkendov a sviatkov na trase Bratislava Hlavná stanica – Plavecké Podhradie.

Východiskovou stanicou je Bratislavská hlavná stanica a konečnou Plavecké Podhradie. Po ceste vám zastaví aj v Zohore, Lozorne, Jablonovom, Perneku, Kuchyni, Rohožníku a Sološnici. Vlak je vybavený aj špeciálnym cyklovozňom. Vlak môžete využiť na nespočet peších či cyklovýletov, alebo sa len tak previezť krásnym Záhorím. Zaujímavý cyklovýlet je z Plaveckého Podhradia, viac info nájdete na webe bratislavskej župy TU. 

 Turistický cyklovláčik je skvelý príklad, ako naštartovať cestovný ruch v kraji. Ja sám som sa ním previezol už viackrát. Cesta je veľmi príjemná, vychutnáte si panorámy Záhoria a máte veľa možností na výlety. Špeciálny vozeň odvezie aj vaše bicykle. Ak sa doveziete až do Plaveckého Podhradia, môžete si vyjsť na hrad aj známu rozhľadňu na Vápennej, konštatoval bratislavský župan Juraj Droba.

Okrem Plaveckého Podhradia si môžete prejsť aj Náučný chodník Plavecký kras, ktorý patrí medzi najkrajšie náučné chodníky na Slovensku. "Turisticky lákavý je aj výhľad na panorámu Malých Karpát a Záhorskú nížinu z vrchu Vysoká, na ktorú sa dostanete z obce Kuchyňa. Kuchyňa je zároveň aj ideálnym štartovacím bodom pre cyklovýlety na Zochovu chatu alebo rozhľadňu Veľká Homoľa," priblížila bratislavská župa.

Cestovné poriadky, mapu, tipy na výlety, cyklovýlety nájdete TU.

(nc)

Páčil sa vám článok?