Výstavba pokračovania električkovej trate v Petržalke začne možno až v januári

11.7.2021
0

Zdroj: archív bn

Páčil sa vám článok?

„Pokračovanie električky začíname budovať v lepšom prípade na jeseň, v horšom prípade v januári, februári,“ vyjadril sa na online stretnutí k Novému Dominu primátor Matúš Vallo. „Sme vo fáze veľmi komplikovaného verejného obstarávania.“

Nové Domino sa má totiž budovať v blízkosti budúcej trate a primátor ľudí presviedčal, že okolie ich domov prejde veľkými úpravami, už nebudú kútom Petržalky, ale vďaka električke žiadanou štvrťou.

„S električkou pôjde hodnota vašich nehnuteľností hore, električka zjednoduchší prístup do mesta,“ vyjadril sa. Problém je, že začiatok výstavby sa stále odkladá. Ukončenie verejného obstarávania bolo naplánované do septembra 2021. „Ak predpokladáme podpísanie zmluvy v septembri 2021, tak koniec výstavby vychádza v novembri 2023,“ povedala nám predčasom hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová. Aktuálne už primátor pripúšťa začiatok výstavby až v januári. Do december 2023 by teda električka na novej trati nepremávala. „Nie je pravda, že v prípade meškania by muselo mesto preplatiť celú výstavbu,“ dodala hovorkyňa. Podľa jej slov, sa v projekte financovania petržalskej električky z prostriedkov EÚ uvoľňujú peniaze postupne.

Počas nekonečného čakania na začiatok výstavby siedmich zastávok električky (trať mala už byť dokončená už v roku 2020) umiestni mesto onedlho na ich miestach aspoň infopointy a vizualizácie.

(in)

Páčil sa vám článok?