Dúbravka premenila zimné kŕmidlá na napájadlá

3.6.2021
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava-Dúbravka rozmiestnila počas vlaňajšieho leta napájadlá pre vtáky, na jeseň a v zime ich premenila na kŕmidlá a teraz s prichádzajúcimi teplými dňami opäť na napájadlá.

Ide o misky na reťaziach s vtáčou plastikou, ktoré rozvešali zamestnanci z Oddelenia životného prostredia, počas zimy ich plnili zrnkami, lúpanou slnečnicou.

„Pred príchodom leta sme sa rozhodli rozšíriť počet napájacích misiek, dokopy sa dajú nájsť v 15 lokalitách po mestskej časti,“ približuje Mária Smiešková vedúca oddelenia životného prostredia v Dúbravke. „Privítame aktivitu obyvateľov, ktorí sa budú o misku vo svojom okolí a tým aj vtáčkov starať a vodu priebežne dopĺňať.“

Misky sú zavesené na stromoch v 15 rôznych lokalitách. "Miesta vyberali zamestnanci Oddelenia životného prostredia tak, aby vtáčiky neboli pri pití rušené, napríklad mačkami, čo sa môže stať v prípade napájadla položeného na zemi," priblížila Lucia Marcinátová z mestskej časti s tým, že zmenou ročných období aplánuje mestská časť premeniť napájadlá opätovne na kŕmidlá.

Zdroj: MČ Dúbravka

​Kŕmidlá premenila Dúbravka na napájadlá

Misky s vtáčou plastikou nájdete pri detských ihriskách - Nejedlého pri škole,  Duna na Valachovej, Cabanovej 5, Ulici kpt. Rašu 33, Sekurisovej 11, Nejedlého 31, Ožvoldíkova, pri Žihadielku na Ľuda Zúbka, v parkoch -  Horanska studňa, Družba, Fedákova, Pekníkova, v záhrade Rodinného centra Macko, pri Dome kultúry Dúbravka, pri miestom úrade na Žatevnej 2

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?