Dopravný podnik posilní spoje do lesoparku, dostanete sa aj do obľúbenej lokality Kačín

24.3.2021
Hmla na Kolibe

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik s príchodom jari ako každý rok posilňuje spoje do prírody. Od 27. marca až do konca októbra budú všetky linky do lesoparku počas voľných dní premávať v zlepšenom režime v čase od 8:30 do 19:30. Cestujúci sa MHD opäť dostanú aj do obľúbenej lokality Kačín.

V oblasti Železnej studničky bude zavedená každoročná sezónna doprava na Kačín. "Linka 43 tak od zastávky Železná studnička bude striedavo každých 40 minút premávať do Lesoparku a na Kačín. Medzi Patrónkou a Železnou studničkou bude interval medzi spojmi naďalej 20 minút," uviedla hovorkyňa dopravného podniku Ľubica Melcerová.

Na linke 52, ktorá premáva z Vajnôr do Rače na Potočnú, odkiaľ sa dá dostať k výletnému miestu Biely kríž, bude zabezpečený interval 30 minút od 8:30 do 19:30. Časy odchodov budú nastavené tak, aby cestujúci stíhali prípoj na električkovú linku 3 na zastávke Detvianska.

Melcerová spresnila, že aj linka 144, ktorá spája Kolibu a Kamzík, bude premávať dlhšie, od 8:30 do 19:30, a na Kolibe bude mať prípoje na linky 203 a 145 (linka, ktorá nahradí pôvodnú linku 44).

„Pobyt v prírode je počas tohto náročného obdobia ideálnym spôsobom relaxu a trávenia voľného času. Posilnením MHD v týchto lokalitách poskytneme cestujúcim zvýšený komfort a zároveň odľahčíme už teraz plné cesty a parkoviská. Ďalšou výhodou je, že turisti sa nemusia vrátiť na rovnaké miesto odkiaľ prišli a majú tam zaparkované auto. Vďaka využitiu MHD môžu zvoliť viaceré trasy a prejsť z jedného konca lesoparku na druhý“, povedal Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB.

Dopravný podnik deklaruje, že vozidlá DPB pravidelne vozia cestujúcich v hlavnom meste aj na mnohé ďalšie turisticky atraktívne miesta v prírode, ako napríklad Sandberg či Horský park. Postupne ich plánujú predstaviť na sociálnych sieťach pod označením #smhdpozelenej.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?