FOTO a VIDEO: V Petržalke otvorili výnimočné odberové miesto, dokáže vybaviť oveľa viac ľudí

21.1.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava-Petržalka dnes predstavlla a následne otvorila unikátne odberné miesto, ktoré vďaka čítačke občianskych preukazov a automatickej tlači certifikátov výrazne zefektívni proces celoplošného testovania obyvateľov na Covid-19.

Výkonnejšie odberové miesto so štyrmi testujúcimi tímami sa nachádza na Ekonomickej univerzite. Ako pred otvorením miesta uviedol starosta Petržalky Ján Hrčka, rátajú s tým, že proces dokážu, pokiaľ ide o rýchlosť, možno až strojnásobiť. Malo by to byť teda podobné, ako keby vo vnútri pôsobilo dokonca 10 až 12 odberných tímov.

„Vďaka čítačke dokladov dokážeme namiesto 300 ľudí otestovať 800 až 1100 ľudí na jednom odbernom mieste. Ak nie je občiansky preukaz alebo pas poškodený a osoba ho do čítačky vloží správnym smerom, celá registrácia potrvá iba päť sekúnd,“ opisuje výhody čítačky starosta Petržalky Ján Hrčka.

FOTOGALÉRIA:

„Veríme, že zapojenie techniky výrazným spôsobom urýchli testovanie záujemcov na štyroch odberných miestach, ktoré dnes otvárame na Ekonomickej univerzite,“ dodal.

Hoci sa pred otvorením odberového miesta vytvoril dlhý rad, už večer ste sa tu mohli nechať otestovať bez čakania. 

Ján Hrčka o novom odberovom mieste:

V Petržalke bude počas víkendového celoplošného skríningu k dispozícii 53 odberných miest (z toho 12 odberných autobusov) v 19 rôznych lokalitách. Väčšina odberných miest bude fungovať v čase od 08.00 do 18:00 hod., 5 lokalít bude mať predĺženú prevádzku od 08:00 do 20:00. Zoznam všetkých odberných miest s prevádzkovou dobou zverejnila samospráva na svojej webovej stránke www.petrzalka.sk.

Ako bude testovanie v Ekonomickej univerzite prebiehať, porozprával Hrčka:

Tieto technické vylepšenia v prospech občanov plánuje mestská časť nasadiť zároveň na viaceré iné odberné miesta počas celoplošného víkendového skríningu.

Názorná ukážka, ako nové odberové miesto funguje:

Mestská časť zároveň upozorňuje, že objednávanie sa na testovanie nie je potrebné, s výnimkou autobusových odberných miest, na ktoré je potrebné nahlásiť sa cez webovú stránku hlavného mesta.

(ms)

Páčil sa vám článok?