Dobrá správa: Parčík na Radlinského zmení svoju tvár, asfalt zmizne

12.1.2021
0

Zdroj: FB Matúš Vallo má rád Bratislavu/architekti MAPA

Páčil sa vám článok?

Parčík na Radlinského ulici neďaleko kostola Blumentál v bratislavskom Starom Meste by sa mal čoskoro zmeniť k lepšiemu. Pribudne zeleň, asfalt nahradí kamenná dlažba.

Ako na sociálnej sieti informoval primátor Matúš Vallo, práce ba sa mali skončiť do konca roka 2021. "Tešiť sa môžeme na stromoradia v parčíku obohatené o nové stromy, asfalt nahradíme vodopriepustnou kamennou dlažbou, aby sme lepšie využívali dažďovú vodu a pribudnú tu napríklad aj cyklostojany či úplne nové miesta na posedenie. Parčík bude po novom zelenší aj vďaka tomu, že trávnik vymeníme za pôdopokryvné rastliny, ktoré vodu lepšie zadržiavajú a chránia tak pôdu pred suchom. Navyše tieto rastlinky, ako napríklad kopytník európsky, zimozeleň menšia či pakost krvavý sezónne zakvitnú a budú tak slúžiť aj dôležitým opeľovačom v našom meste," uviedol primátor.

Priestor podľa neho získa úplne novú kvalitu, vďaka ktorej sa môže stať miestom príjemných stretnutí tak pre ľudí zo susedstva ako aj pre "všetky Bratislavčanky a Bratislavčanov, ktorí si radi posedia v príjemnom prostredí pri dobrej káve či rozhovore".

Zdroj: FB Matúš Vallo má rád Bratislavu/architekti MAPA

Projekt pripravuje Metropolitný inštitút Bratislavy v spolupráci s architektmi MAPA.

(ms)

Páčil sa vám článok?