Pozor, prevádzka mobilných odberových miest v Starom Meste môže byť medzi sviatkami ohrozená,

22.12.2020
0

Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

Páčil sa vám článok?

Prevádzka mobilných odberových miest v Starom Meste v dňoch 28. 12. až 31. 12. 2020 môže byť ohrozená. Zdravotnícky personál prevádzkovateľa MOM je povolaný do služby v prvej línii a je vyťažený na miestach najrizikovejšieho výkonu. Informoval nás o tom hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Ako vysvetlil Števove, Staré Mesto o tom informoval prevádzkovateľ MOM, ktorý realizuje testovanie v Starom Meste a ktorému mestská časť bezodplatne poskytla priestory. 

"Situácia je vážna. Infikované sú základné zložky - zdravotnícky personál, lekári, opatrovateľky – ktorí sú spolu so seniormi najohrozenejšou skupinou.  Ako poskytovateľ sociálnej starostlivosti aj v domácnostiach, prevádzkovateľ zariadenia pre seniorov, zariadenia opatrovateľskej služby s celodennou starostlivosťou v mestskej časti s najvyšším podielom seniorov so všetkých mestských častí v Bratislave – a takmer 600 obyvateľmi staršími ako 90 rokov (!) – apelujeme na to, aby boli opatrovatelia a seniori zaradení do očkovania v prvej fáze. Priebeh ochorenia je u seniorov najkomplikovanejší a vyžaduje si nemocničnú starostlivosť," dodal Števove.

(ms)

Páčil sa vám článok?