Petržalka schválila kúpu objektu ZSE, budú tu aj byty pre učiteľov

24.11.2020

Zdroj: MČ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Na novembrovom petržalskom zastupiteľstve poslanci schválili kúpu objektu spoločnosti ZSE na ulici Ondreja Štefanka v cene 2,6 milióna eur. Ide o najväčšiu kúpu, ktorú za ostatné roky Petržalka realizovala a ide o objekt, s ktorým má mestská časť veľké plány.

„Podporili sme starostov návrh na kúpu areálu ZSE v hodnote 2,6 milióna eur. Môže sa to zdať veľa, avšak kúpa areálu otvára ďalšie možnosti využitia do budúcna,“ uviedol Pavol Škápik, predseda poslaneckého klubu Team Vallo.

V rámci objektu sa kupujú nielen administratívne priestory, ale aj byty, servisné garáže, stolárska či zámočnícka dielňa, sprchy pre zamestnancov a skladovacie priestory. „Kúpou bytov sa rozšíri počet nájomných bytov, ktoré budú k dispozícii učiteľom v materských či základných školách alebo pracovníkom petržalského komunálneho podniku. Administratívne a skladovacie priestory pomôžu uvoľniť priestory napr. v škôlke na Bohrovej, kde následne môže nastať úprava priestorov pre nové triedy a tak rozšíriť kapacity pre našich najmenších“, spresnil Škápik.

Zdroj: Google Maps

Areál ZSE pri pohľade z výšky. 

V Petržalke v roku 2021 plánujú rozšíriť miesta v škôlkach o najmenej 10 nových tried. Takto by malo byť budúci rok k dispozícii o nových 240 miest viac.   

Objekt sa nachádza hneď vedľa petržalského zberného dvora. Aktuálne v ňom sídli miestny podnik verejnoprospešných služieb, ktorý spoločne s referátom správy verejných priestranstiev sa stará o zeleň, čistí a udržiava komunikácie, zabezpečuje letnú a zimnú údržbu komunikácii 3 a 4. tried, priľahlých chodníkov a parkovísk , správu trhovísk, údržbu a čistenie odpadkových košov, prevádzkovanie zberného dvora či rôzne udržiavacie práce.

 

Zdroj: MČ Petržalka

Aktuálne tu sídli miestny podnik verejnoprospešných služieb. 

Vzhľadom na počet obyvateľov a veľkú rozlohu Petržalky spravujú a udržujú jeden z najrozsiahlejších verejných priestranstiev na území Slovenskej republiky. Aj z tohto dôvodu bolo potrebné podľa mestskej časti areál kúpiť, nakoľko útvary potrebujú skladovať stroje, náradie či materiál (napr. soľ na zimnú údržbu). Priestory v areáli ZSE sú pre tento účel vyhovujúce. 

Priamo v materiáli, ktorý je verejne dostupný, mestská časť spracovala budúci potenciál kupovaných objektov a územia.  „Kúpa areálu nám otvára aj možnosť v spolupráci s mestom postaviť v okolí bytový dom pre nájomné bývanie, ktoré v Petržalke veľmi chýbajú“, podotkol Škápik. 

Zdroj: MČ Petržalka

Aktuálne tu sídli miestny podnik verejnoprospešných služieb​

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?