Petržalské základné školy majú hygienickejšie priestory

16.11.2020

Zdroj: FB Petržalka

Páčil sa vám článok?

Základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti sa predovšetkým dočkali rekonštrukcie toaliet, zvislých rozvodov, t.j. stúpačiek a v jednom prípade aj kuchyne.

Práce hygienicky nevyhovujúcich priestorov sa realizovali na ZŠ Budatínska 61, ZŠ Gessayova 2, ZŠ Holíčska 50, ZŠ Nobelovo námestie 6, ZŠ Pankúchova 4 a ZŠ Turnianska 10 v Petržalke.

"Na ZŠ Budatínska sa zrekonštruovali toalety na prvom až piatom nadzemnom podlaží spoločne so stúpačkami. Toalety na štyroch poschodiach so stúpačkami mestská časť zrekonštruovala na ZŠ Gessayova. Na každom poschodí v oboch spomenutých školách okrem obnovy jestvujúcich toaliet pribudlo tiež po jednom WC pre telesne postihnutých," informovala o rekonštrukciách hovorkyňa mestskej časti Mária Halašková. Dodala, že novinkou na ZŠ Holíčska sú zrekonštruované toalety v školskom klube detí. Kompletnou rekonštrukciou prešla aj tamojšia kuchyňa.

Po šiestich rokoch sa dočkali rekonštrukcie aj ďalšie WC na ZŠ Nobelovo námestie. Toalety pre prvákov a tretiakov škola zrekonštruovala aj vďaka finančnej pomoci petržalských poslancov z ich poslaneckých priorít. Kompletnej výmeny stúpačiek sa dočkal jeden z pavilónov na ZŠ Pankúchova. Mestská časť zrekonštruovala aj šatne a sprchy pri telocvični. Na ZŠ Turnianska vymenili staré okná za nové na treťom a štvrtom podlaží. Spomínané rekonštrukčné práce stáli mestskú časť viac ako 556 tisíc eur.

"Čo sa týka základných škôl, v budúcom roku je cieľom petržalskej samosprávy pokračovať v ďalšom odstraňovaní hygienických nedostatkov prostredníctvom rekonštrukcií sociálnych zariadení, stúpačiek. Ak okolnosti dovolia, tak by rekonštrukciou prešla aj ďalšia z kuchýň ZŠ," dodala na záver Halašková s tým, že sa nezabúda sa ani jednu z priorít, ktorou je navyšovanie kapacít v materských školách. Úpravami a rekonštrukciami prejdú ďalšie školnícke byty, ktoré ponúkajú prirodzený priestor na rozširovanie kapacít v škôlkach.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?