VIDEO: Premávku po Karloveskej radiále nakoniec spustili od 13:00 h

26.10.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Od dnešného rána mali opäť premávať električky po Dúbravsko -karloveskej radiále. V nedeľu magistrát oznámil nový termín - 12:00 h. No električky nezačali premávať ani vtedy.

Električky mali po radiále premávať už od dnešného rána, na tlačovej besede to slávnostne ešte v piatok avizoval primátor Matúš Vallo spoločne so šéfom DPB Martinom Rybanským či ministrom dopravy Andrejom Doležalom za prítomnosti viacerých starostov. V nedeľu pred siedmou večer magistrát informoval, že spustenie dopravy po radiále sa odkladá na 12:00 h.  "V pondelok 26.10. začne z prevádzkových dôvodov premávať električka po novozrekonštruovanej Dúbravsko-karloveskej radiále od 12:00 na obed," informovala nás hovorkyňa magsitrátu Katarína Rajčanová.

O 12:00 h však električky stále nejazdili . Ako nás neskôr informovala hovorkyňa DPB Ľubica Melcerová, električky začali po radiále jazdiť od 13:00 h, o čom sme sa i presvedčili.

"Medzi posledné kroky pred spustením električky patrili obhliadky trate, ktoré Krajský dopravný inšpektorát vykonal počas víkendu a vydal súhlasné stanovisko k predčasnému užívaniu. Bratislavský samosprávny kraj následne dokončil a vydal rozhodnutie o predčasnom užívaní. Ihneď po vydaní tohto rozhodnutia spustil Dopravný podnik premávku električiek v celom úseku," informovala nás hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová.

(ms)

Páčil sa vám článok?