Koronavírus: Vianočné trhy nakoniec zrušilo aj Staré Mesto

20.10.2020
0

Zdroj: mu

Páčil sa vám článok?

Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave sa tento rok konať nebudú. Dôvodom je zlá epidemiologická situácia. Informuje o tom mestsá časť Staré Mesto na svojom webe.

Po hlavnom meste zrušila vianočné trhy aj centrálna mestská časť. „Do poslednej chvíle sme dúfali, že sa nám tradičnú vianočnú akciu podarí zorganizovať aj tento rok, aj keď len v oklieštenej podobe. No napokon sme dali prednosť zdravému rozumu a zodpovednosti – a Staromestské trhy, ktoré sa zvyčajne konajú na Hviezdoslavovom námestí, tento rok rušíme,“ uviedla starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Starostka dodáva, že „stále hľadáme spôsob, ako tradičnú vianočnú atmosféru priniesť na Hviezdoslavovo námestie a do Starého Mesta aj tento rok - pri dodržaní všetkých bezpečnostných opatrení a nariadení“.

Ani tento rok však nebude chýbať vianočný stromček a adventný veniec, ktorý bude umiestnený na prekrytej fontáne, ktorá sa ťahá stredom námestia. Vianočný stromček by mal zažiariť najneskôr do 4. decembra, presný termín zatiaľ mestská časť nešpecifikovala.

Vedenie mestskej časti pozorne sleduje aj vývoj epidemiologickej situácie a je v prípade uvoľnenia opatrení je pripravené reagovať a pripraviť aspoň improvizované vianočné trhy.

Staromestské vianočné trhy na Hviezdoslavovom námestí sa konajú už od 90. rokov 20. storočia. Za ten čas prešli rozličnými zmenami. Pribúdli stánky aj klzisko, postupne sa rozšírili na celú plochu námestia.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?