Princ Charles na prechádzku v Starom Meste

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto Slovenska navštívilo v uplynulých desiatich rokoch viacero členov najvýznamnejších európskych kráľovských rodín.

Prvým európskym monarchom, ktorý sa do Bratislavy vráti po druhý raz, sa však stane Jeho kráľovská výsosť princ Charles z Walesu, ktorý Bratislavu naposledy navštívil 8. mája 1991 s nebohou manželkou princeznou Dianou.

Princ Charles priletí na Slovensko v stredu 1. novembra a väčšinu prvého dňa svojej dvojdňovej návštevy strávi na strednom Slovensku. Ani obyvatelia Bratislavy však nebudú o stretnutie s následníkom britského trónu ukrátení. V stredu 2. novembra medzi desiatou a jedenástou hodinou dopoludnia je v programe návštevy plánovaná pešia prechádzka bratislavským Starým Mestom.

Jeho kráľovskú výsosť bude sprevádzať starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský. Spoločne sa prejdú Hlavným námestím, Michalskou ulicou, Kapitulskou ulicou, pozrú si zvony v Konkatedrále sv. Martina, aby sa Panskou ulicou a Sedlárskou ulicou vrátili k Starej radnici. Bratislavčania budú môcť princa pozdraviť všade na tejto trase, ako aj na Primaciálnom námestí, kde ho privíta primátor Bratislavy Jozef Moravčík.

(miv)

Páčil sa vám článok?