Polícia obvinila starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého zo zneužitia právomoci verejného činiteľa...

1.10.2020

Zdroj: FB R.K.

Páčil sa vám článok?

Policajný vyšetrovateľ obvinil vo štvrtok zadržaného starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

Obvinenie sa má podľa hovorcu mestskej časti Mareka Tettingera týkať troch developerských projektov. V prvom prípade ide podľa neho o polyfunkčný komplex medzi Račianskou a Kukučínovou ulicou, ktorý nie je podľa miestneho úradu v súlade s územným plánom hlavného mesta. "Preto mestská časť nemohla súhlasiť s vydaním územného rozhodnutia," povedal Tettinger.

Ďalšie dva projekty sa majú podľa neho týkať Jaskovho radu a Vlárskej ulice. Tie majú byť podľa miestneho úradu rovnako v rozpore s územným plánom hlavného mesta. "Stavebný úrad počas konania upozorňoval, že nezodpovedajú územnému plánu pre takzvané stabilizované územie a vo svojej lokalite spôsobia neprimerané zahustenie územia a budú mať aj iné nepriaznivé vplyvy na dané lokality," poznamenal Tettinger.

"Bratislavská krajská kriminálna polícia dnes zasahovala v prípade vyšetrovania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vyšetrovanie tejto trestnej činnosti bolo začaté na Okresnom riaditeľstve PZ v Bratislave III, no prípad si pre jeho rozsah a závažnosť na základe výberovej príslušnosti prevzal odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave," informuje Polícia z Bratislavského kraja na svojej oficiálnej facebookovej stránke.

"Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti zadržal jednu osobu, ktorú na základe dôkaznej situácie obvinil z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov," uvádzajú bratislavskí policajti. Už sme vás v priebehu dňa informovali o tom, že verejným činiteľom, ktorého dnes polícia na Junáckej ulici zadržala bol starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

​(TASR, ars)

Páčil sa vám článok?