Rekonštrukcia Karloveskej radiály: Na nábreží už vysádzajú rozchodník

30.9.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Stihnú to nakoniec? Rekonštrukcia Dúbravsko- Karloveskej radiály napreduje a električková trať je na niektorých úsekoch medzi tunelom a Molecovom prakticky vo finálnej podobe. Pred River Parkom už vysadili aj rozchodník, teda odolnú rastlinu, ktorá má trať zdobiť.

Termín dokončenia prác na radiále sa už raz posúval a to z polovice septembra na 26. október. "Termín dokončenia  stále platí," informovala nás pred týždňom  hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová. 

Ako sme sa dnes presvedčili, na niektorých úsekoch trate už je dokonca vysadený rozchodník (od tunela smerom na Karlovu Ves pred hotelom). Na ďalších miestach, napríklad na úseku pri Botanickej záhrade, sa jeho výsadba ešte pripravuje.

FOTOíGALÉRIA:

Posledná etapa rekonštrukcie  bola podľa pôvodného plánu pri podpise zmluvy so zhotoviteľom stavby naplánovaná od mája do septembra 2020. Aj pri tejto etape však prišlo k niekoľkotýždňovému omeškaniu. Dôvodom omeškania je podľa magistrátu predovšetkým neskorší začiatok rekonštrukcie spôsobený koronavírusom a tým pádom nemožnosťou zo strany zhotoviteľa stavby nasadiť svojich pracovníkov z Čiech kvôli povinnej karanténe. "Komplikácie ako napríklad realizácia alternatívneho riešenia pevnej jazdnej dráhy (ktorá je časovo náročnejšia), nutná prekládka vedenia vysokého napätia (s ktorou pôvodný projekt nerátal), odhalenie nevhodného podložia na Molecovej alebo zdegradovanej ochrany potrubia kanalizácie spôsobili sklz, ktorý sa už nepodarilo dobehnúť, a preto prichádza k oneskoreniu termínu spustenia električky celkovo o mesiac a pol," vysvetlila pred časom Rajčanová.

(ms)

Páčil sa vám článok?