Boli sme sa pozrieť. Prežili rozchodníky na električkovej radiále?

21.9.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V polovici júna sme vás informovali, že rozchodníky, teda novovysadené rastliny na električkovej trati v Karlovej Vsi a Dúbravke, sú hnedé. Magistrát nás vtedy uisťoval, že stav je dočasný, rastliny sú veľmi odolné a prežijú. Boli sme sa preto na mieste pozrieť.

Stav rozchodníkov bol na rôznych častiach trate v júni iný, záviselo to od času ich výsadby. Zjednodušene povedané, najstaršie rastliny boli najzelenšie, najbiednejšie vyzerali krátko  vysadené rozchodníky v Karlovej Vsi.

"Rozchodník je živý a zdravý. Momentálne kvitne do žltohneda. Na základe fotografií z facebooku sme sa informovali priamo u dodávateľa rozchodníka ukladaného popri rekonštruovanej trati električky do Karlovej Vsi. Máme uistenie, že rozchodníky sa postupne aklimatizujú na dané podmienky a budú žiť rovnakým životom v tomto prostredí, ako rozchodníky uložené v Karlovej Vsi minulý rok, vysvetlila pre banoviny.sk v júni hovorkyňa magistrátu Katarína Rajčanová.

Zdroj: ms

​Takto vyzeral rozchodník v Karlovej Vsi v júni.

Zdroj: ms

​Detailný pohľad na rozchodník v júni.

Na tom istom mieste, teda kde bol rozchodník najbiednejší, sme sa boli pozrieť i teraz. A je to skutočne tak, ako tvrdil magistrát. rastlina je mimoriadne odolná a naozaj prežila. Aj nová výsadba rozchodníka v Karlovej Vsi sa začína už zelenať.

Zdroj: ms

​Ten istý rozchodník v súčasnosti.

Zdroj: ms

​Na detailnej fotografii vidno, že rastlina žije.

(ms)

Páčil sa vám článok?