Mestský poslanecký klub SaS-OKS-NOVA má novú predsedníčku

19.9.2020
0
Zuzana Aufrichtová

Zdroj: Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Novou predsedníčkou poslaneckého klubu SaS-OKS-NOVA v bratislavskom mestskom zastupiteľstve sa stala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Na tomto poste nahradila Vladimíra Dolinaya, ktorý tragicky zahynul koncom júla.

Aufrichtová o tejto zmene oficiálnym listom informovala aj primátora Bratislavy Matúša Valla. Zmena na predsedníckom poste klubu bude tiež témou najbližšieho rokovania bratislavského mestského parlamentu. Na septembrovom zastupiteľstve zároveň zloží sľub aj nový poslanec Dragan Petrovič, ktorý zasadne na uvoľnené poslanecké miesto. Stane sa tak 24. septembra.

"Keď sme zakladali klub, zvolili sme Vlada Dolinay. Nastavil vysokú latku, teraz po ňom preberám štafetu a chcem Vladov odkaz ťahať ďalej," skonštatovala Aufrichtová.

Vladimír Dolinay zahynul pri tragickej dopravnej nehode 25. júla. Dlhé roky pôsobil v komunálnej politike a v tomto volebnom období zastával post miestneho poslanca v Petržalke, bratislavského mestského aj krajského poslanca. Od 1. júla pôsobil aj ako štátny tajomník na Ministerstve kultúry SR.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?