Dúbravka bude hľadať ostrostrelca: Strieľať sa bude zo vzduchovky na terč

12.9.2020
Streľba zo vzduchovky

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Dúbravská samospráva po minuloročnej premiére pripravila športové podujatie s názvom Dúbravský ostrostrelec. Súťažiť sa bude už dnes v streľbe zo vzduchovky na terč.

Ako informuje dúbravská radnica, vlani bola premiéra úspešná, a tak sa tento rok rozhodli v akcii pokračovať.  Súťažiť sa bude v streľbe zo vzduchovky na terč.

„Súťažiť budú jednotlivci v streľbe zo vzduchovky na terč zo vzdialenosti 10 metrov v polohe ležmo,“ približuje Radek Šatka riaditeľ pretekov z Oddelenia školstva, vzdelávania a športu miestneho úradu s tým, že každý účastník dostane päť rán a podľa súčtu za sebou nastrieľaných bodov v terči sa určuje poradie.

O titul Dúbravského ostrostrelca môže súťažiť každý starší než 10 rokov. Súťažiť sa má v jednej kategórii bez rozdielu veku a pohlavia.

Organizátori upozorňujú na prísne bezpečnostné predpisy, ktoré budú počas akcie platiť.

„Dôležité riadiť sa pokynmi koordinátorov na mieste. V opačnom prípade môže byť súťažiaci diskvalifikovaný a zo súťaže vylúčený. Vzduchovky, náboje, terče aj ceny budú zabezpečené.“ dodal Šatka. 

Podujatie sa bude konať dnes v sobotu 12. septembra so začiatkom o 10.00 na multifunkčnom ihrisku za Zimným štadiónom na Harmincovej, vyhlásenie výsledkov by malo byť o 11.40.

​(ts,nc)

Páčil sa vám článok?