Predstaviteľ magistrátu mal posielať starostu Devínskej Novej Vsi do väzenia - primátor to označil za HOAX

27.8.2020

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

V Devínskej Novej Vsi sa v uplynulých dňoch objavili letáky, v ktorých figuruje meno splnomocnenca magistrátu pre životné prostredie Andreja Kovarika. Podľa nich bude starosta Krajčír prvým, kto pôjde za použitie chemických postrekov proti komárom sedieť. Obaja dotyční hovoria o podaní trestného oznámenia a primátor Matúš Vallo označil vytlačený text za HOAX.

"Tento nechutný výmysel budem spolu s Andrejom Kovarikom riešiť trestným oznámením na páchateľa. Andrej sa od tohto výmyslu aj oficiálne dištancuje, čo uviedol na svojom profile. Niekto sa snaží vytvoriť nepríjemnú atmosféru v Devínskej a to nedopustím. V tejto pozícii sú útoky bežné, no tento je zrejme najúbohejší, aký som zažil. V spolupráci je sila a to niekomu prekáža," uviedol na sociálnej sieti starosta MČ Devínska Nová Ves Dárius Krajčír spolu s fotografiou jedného z letákov, ktoré zatiaľ neznámi ľudia v uplynulých dňoch vhadzovali obyvateľom do poštových schránok. 

Zdroj: FB D.K.

Na tento pokus o diskreditáciu predstaviteľa magistrátu i devínskonovoveského starostu reagoval dnes predpoludním na sociálnej sieti aj primátor Matúš Vallo, ktorý leták označil za HOAX a zároveň napísal: "Štípajúce komáre nám posledné týždne značne znepríjemňujú život. Úprimne som však znechutený, že túto už beztak nepríjemnú situáciu, sú niektorí ochotní zneužiť na rozdúchavanie nenávisti. V tomto prípade neznámy autor distribuoval letáky v Devínskej Novej Vsi, ktoré falošne vydáva za dielo nášho splnomocnenca pre životné prostredie Andreja Kovarika, a tvrdí, že sa spoločne so mnou a ministrom životného prostredia snažíme o väzobný trest pre starostu Devínskej Novej vsi kvôli tomu, že aplikoval chemický postrek proti komárom. Je to absurdný nezmysel a lož. Neznámy autor letáku zneužíva pochopiteľne sa líšiace názory na to, ako najlepšie zakročiť proti komárom, aby znepríjemňoval atmosféru v mestskej časti a vytváral dojem konfliktu tam, kde nie je. Je to úbohé, lacné a ubližuje to najmä obyvateľom nášho mesta. Nielenže sám starosta mestskej časti už potvrdil, že v spolupráci s Andrejom Kovarikom kvôli tomuto hoaxu podajú trestné oznámenie. Starosta rovnako vyzval obyvateľov na pomoc s monitoring liahnisk komárov, aby naše zásahy biologickým prípravkom BTI, ktoré vykonávame v Bratislave, boli čo najúčinnejšie. Namiesto konfliktu, o ktorý sa snaží anonym, teda v realite funguje spolupráca."

Matúš Vallo ďalej pokračuje: "Prosím, nenechajme sa zmiasť úbohými pokusmi o vytváranie konfliktov v našej mestskej komunite. Som už zvyknutý, že tí, ktorým sme stúpili na otlak a ktorým prekáža silná Bratislava, ktorá sa dokáže postaviť za záujmy svojich obyvateľov a obyvateliek, sú schopní všeličoho. Priznám sa ale, že z tohto hnusného letáku som opäť zostal nepríjemne prekvapený. Verím, že jeho autora polícia odhalí."

(ars)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie