Na pilieri Mosta Lafranconi sa objavil hanlivý nápis - primátor M. Vallo žiada o jeho odstránenie...

14.8.2020

Zdroj: FB Matúš Vallo má rád Bratislavu

Páčil sa vám článok?

Na jednom z pilierov Mosta Lafranconi sa objavilo grafitti, ktoré je priamym útokom na komunitu inak orientovaných ľudí v našej spoločnosti. Primátor Matúš Vallo na sociálnej sieti zverejnil informáciu, že požiadal o odstránenie hanlivého nápisu a zároveň deklaroval, že chce, aby bola Bratislava tolerantným mestom, kde sa nikto nemusí hanbiť za svoju inakosť...

"Na pilieri Mosta Lafranconi sa objavil hanlivý nápis. Tento nápis je nenávistným prejavom voči skupine obyvateľstva a je urážlivý pre mnohé Bratislavčanky a mnohých Bratislavčanov, ako aj návštevníkov mesta. Nebudeme tolerovať žiadne prejavy nenávisti a preto sme generálneho riaditeľa NDS požiadali o zabezpečenie odstránenia tohto nápisu z piliera mosta. Ako primátor si želám, aby Bratislava bola tolerantným mestom, kde sa nikto nemusí báť ani hanbiť za svoju inakosť a kde sa všetci budeme rešpektovať vo svojich postojoch a hodnotách," napísal primátor na facebookovú stránku Matúš Vallo má rád Bratislavu.

Pre mnohých ľudí bolo záhadou ako sa na ťažko prístupné miesto na pilieri pod mostom Lafranconi mohol autor  hanlivého grafitti vôbec dostať, aby tam vytvoril text FUCK LGBT. "Ten človek musí mať obrovské komplexy, keď si dal tú námahu, aby to namaľoval zavesený na lane," myslí si David Staruch. "Či je tam nápis hanlivý alebo nehanlivý, § 246 Trestného zákona hovorí: Kto poškodí cudziu vec tým, že ju postrieka, pomaľuje, popíše farbou alebo inou látkou, potrestá sa odňatím slobody až na jeden rok. Bude mesto riešiť aj ostatné porušenia tohto zákona, alebo iba tie hanlivé?" opýtal sa v diskusii na sociálnej sieti Jakub Lipták, pričom ďalší komentujúci pripomenuli nevkusné obrovské nápisy na Staromestskej ulici alebo výtvor organizácie Antifa pri Hlavnej stanici.  

(ars)

Páčil sa vám článok?