Staré Mesto začne s blokovým čistením ulíc, zapojí aj odburiňovací stroj

31.7.2020
0

Zdroj: FB Staré Mesto - srdce Bratislavy

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Staré Mesto začne od budúceho týždňa s takzvaným blokovým čistením ulíc na území mestskej časti. Trvať by malo do konca septembra. Práce si vyžiadajú dočasné obmedzenia v parkovaní na čistených uliciach, mestská časť o nich bude pravidelne informovať na webovej stránke i sociálnej sieti.

Práce sú v réžii Technických služieb Staré Mesto (TSSM), ktoré pri nich využijú nový odburiňovací stroj. "Na rozdiel od bežne používaných odburiňovacích mechanizmov je výhodou nového stroja nielen vysoká funkčnosť čistenia, ale aj to, že pri čistení nedochádza k 'odstreľovaniu' kamienkov z čistenej plochy. Stroj je teda oveľa bezpečnejší," približuje mestská časť.

Zamestnanci TSSM už mechanizmus otestovali tento týždeň na Galandovej, Godrovej, Treskoňovej, Porubského alebo na Školskej ulici. Budúci týždeň je čistenie naplánované na uliciach Bezručova, Bernolákova, Klemensova, Blumentálska, Továrenská, Sienkiewiczova a Lomonosovova.

Mestská časť v tejto súvislosti žiada obyvateľov, aby počas čistenia na predmetných uliciach neparkovali. Taktiež ich žiada, aby nahlasovali ulice, ktoré treba vyčistiť. Podnety môžu posielať na emailovú adresu dispecing@tssm.sk.

Čistenie je skoordinované aj so súkromnou parkovacou spoločnosťou BPS Park, ktorá bude v rovnakom čase čistiť ulice, na ktorých má parkovacie miesta.

(TASR)

Páčil sa vám článok?