Prvé projekty by mohli dostať dotácie z BSK už v priebehu júla

7.7.2020

Zdroj: FB J.D.

Páčil sa vám článok?

Prvé projekty z oblasti nezávislej kultúry a umenia na území Bratislavského kraja by mali dostať finančnú podporu v priebehu júla. Ide o projekty pôvodne posudzované v rámci Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS), ktorá však bola na tento rok v dôsledku pandémie nového koronavírusu pozastavená.

Projekty budú nakoniec podporené z individuálnych dotácií a z Nadácie Tatra banky. "Musia sa najprv sprocesovať zmluvy. Prvé by mohli byť vyplatené v júli," uviedla pre TASR hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman. Na podporu 111 projektov vyčlenil kraj v rámci individuálnych dotácií 150.000 eur, rovnakou sumou prispeje aj nadácia.

V rámci tzv. individuálnych dotácií bude prerozdelených aj ďalších 150.000 eur. V tomto prípade budú dotácie poskytnuté na podporu verejného života v regióne, teda nielen na oblasti pozastavenej BRDS. Rozhoduje o nich predseda BSK na návrh hodnotiacej komisie zloženej z odborníkov a zástupcov Úradu BSK. "Rozhodnutie o prvej časti projektov bude známe v prvej polovici júla," doplnila Forman.

BSK pre tento rok pozastavil BRDS pre všetky oblasti, teda pre kultúru, turizmus, životné prostredie a rozvoj vidieka či podporu mládeže. Dôvodom sú rozpočtové zmeny v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Kraj však chce v BRDS pokračovať, ak to situácia dovolí, opäť v roku 2021. Vedenie kraja ju považuje za vlajkovú loď podpory pre drobných organizátorov kultúrnych, športových či environmentálnych podujatí na území bratislavských mestských častí či miest a obcí na území kraja.

(TASR)

Páčil sa vám článok?