Mesto poskytne podporu etablovaným kultúrnym podujatiam

2.7.2020

Zdroj: FB P.L.

Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto SR Bratislava vyhlásilo pre rok 2020 výzvu v grantovom programe Strategická podpora kultúrnych podujatí. Jej cieľom je podporiť etablované podujatia, ktoré spoluvytvárajú identitu mesta a majú potenciál vytvárať sekundárne príjmy či ekonomický a spoločenský rozvoj metropoly.

 "Chceme takéto podujatia systematicky podporovať, byť ich partnerom a prispievať k ich dlhodobej udržateľnosti,“ uviedol v tejto súvislosti primátor Bratislavy Matúš Vallo. Oprávnenými žiadateľmi sú organizátori podujatí, ktoré stabilne fungujú minimálne päť rokov a trvajú aspoň dva dni. Čas na podanie žiadostí majú do 21. júla.

Výber víťazných projektov sa uskutoční v dvoch kolách. V prvom rozhodnú odborní hodnotitelia o tom, ktoré projekty postúpia do užšieho výberu, súčasťou ktorého bude v druhej polovici augusta 2020 verejná prezentácia. Návrhy dotácií bude schvaľovať v septembri mestské zastupiteľstvo. Maximálna výška podpory pre jedno podujatie je 50.000 eur.

Bratislavský magistrát zároveň pripomenul, že otvorenú výzvu na podujatia počas Kultúrneho leta pripravilo aj Bratislavské kultúrne a informačné stredisko (BKIS). Vybrané podujatia môžu získať priestor na jednej z festivalových scén, základné technické vybavenie a propagáciu podujatia v rámci komunikačnej kampane Kultúrneho leta.

(TASR)

Páčil sa vám článok?