Vyhliadková veža Devínska Kobyla je už hotová

2.7.2020
0

Zdroj: ttj

Páčil sa vám článok?

Už o pár dní vystúpia na plošiny novej vyhliadkovej veže na Devínskej Kobyle prví turisti. Vežu v týchto dňoch kolaudujú.

"Bolo začaté kolaudačné konanie, oficiálne otvorenie vyhliadkovej veže pre verejnosť plánujeme na 15.7.2020," prezradil nám starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír. 

Samotná stavba inšpirovaná tvarom modlivky z dielne architektonického ateliéru Šebo, Lichý  je teda už hotová, no v prístupe k nej okoloidúcim stále bráni plot. Pokiaľ ide o okolie novej veže, teda bývalú raketovú základňu, veľmi prívetivo zatiaľ nepôsobí. Nájdete tu ruiny starých vojenských stavieb, rozpadajúce sa oplotenie i neporiadok.

Vyhliadka v areáli bývalej raketovej základne je vysoká 21 metrov, teda zhruba ako sedemposchodová budova. Tvorí ju sedem plošín, tie najkrajšie výhľady majú ponúkať najvyššie poschodia. Návštevníkom by mala ponúkať pohľad na Alpy či Viedeň, v prípade dobrého počasia údajne až na Zobor v Nitre. Dostupná bude zdarma. Prístup je možným pešo a v smere od Dúbravky i na bicykli.  V zime však bude na vyhliadku vstup zakázaný.

Zdroj: ttj

​Vyhliadka už je dostavaná.

Zdroj: ttj

​Neďaleko novej veže to vyzerá aj takto.

(ms)

Páčil sa vám článok?